Nasiona SM BARD zaprawione Rhizo Seeds

6 lutego, 2024

Rhizo Seeds zalecany jest do zaprawiania materiału siewnego kukurydzy, pszenicy jarej, jęczmienia jarego, soi, pszenicy ozimej oraz innych roślin polowych.

Mikrobiologiczny biostymulator naniesiony na materiał siewny natychmiast wchodzi w symbiozę z systemem korzeniowym kiełkującej siewki i stymuluje jej wzrost. Dzięki zwiększonej produkcji hormonów i enzymów rośnie liczba korzeni włośnikowych, dzięki czemu roślina zwiększa masę i siłę ssącą korzenia a w rezultacie lepiej wykorzystuje wodę i składniki pokarmowe zawarte w glebie.

Rhizo Seeds działa już w 8˚C i podnosi tolerancję nasion i kiełkujących siewek na niskie temperatury gleby. W polskich warunkach glebowo klimatycznych z małą zawartością próchnicy i powtarzającymi się okresami suszy jest polisą dla rośliny na trudne czasy i gwarantuje wyższy plon.

Korzyści

  • Naturalna bakteria glebowa zamknięta w cyście
  • Stymuluje rozwój systemu korzeniowego
  • Wspomaga kiełkowanie nasion i wzrost siewek w niskich temperaturach (już od 8˚C)
  • Gwarantuje lepsze wykorzystanie składników pokarmowych
  • Podnosi tolerancję na stres związany z niedoborem wody
  • W zgodzie z produkcją organiczną i wolną od pozostałości
  • Kompatybilny z wszystkimi zaprawami

Przeczytaj też:

9 maja, 2025
Technologia kompleksowego wsparcia rozwoju ziemniaka
W agrotechnice ziemniaka jednym z kluczowych czynników determinujących zarówno wysokość, jak i jakość plonu, jest odpowi...
Czytaj dalej
5 maja, 2025
Dlaczego zabieg T2 jest tak ważny?
W ochronie zbóż zabieg T2 zajmuje szczególne miejsce. To właśnie na tym etapie, w fazie BBCH 37-39 (początek kłoszenia-p...
Czytaj dalej
2 maja, 2025
Trzecia dawka azotu w oziminach
Trzecia dawka azotu „na kłos” czyli w fazie strzelania w źdźbło do początku kłoszenia jest często stosowana w uprawie zb...
Czytaj dalej
29 kwietnia, 2025
Zdrowa plantacja bez chwościka buraka!
ProBeet WG to zawierający szczepy bakterii preparat mikrobiologiczny w formie granulatu do sporządzania zawiesiny wodnej...
Czytaj dalej
© Osadkowski-Cebulski 2024