Nasiona SM BARD zaprawione Rhizo Seeds

6 lutego, 2024

Rhizo Seeds zalecany jest do zaprawiania materiału siewnego kukurydzy, pszenicy jarej, jęczmienia jarego, soi, pszenicy ozimej oraz innych roślin polowych.

Mikrobiologiczny biostymulator naniesiony na materiał siewny natychmiast wchodzi w symbiozę z systemem korzeniowym kiełkującej siewki i stymuluje jej wzrost. Dzięki zwiększonej produkcji hormonów i enzymów rośnie liczba korzeni włośnikowych, dzięki czemu roślina zwiększa masę i siłę ssącą korzenia a w rezultacie lepiej wykorzystuje wodę i składniki pokarmowe zawarte w glebie.

Rhizo Seeds działa już w 8˚C i podnosi tolerancję nasion i kiełkujących siewek na niskie temperatury gleby. W polskich warunkach glebowo klimatycznych z małą zawartością próchnicy i powtarzającymi się okresami suszy jest polisą dla rośliny na trudne czasy i gwarantuje wyższy plon.

Korzyści

  • Naturalna bakteria glebowa zamknięta w cyście
  • Stymuluje rozwój systemu korzeniowego
  • Wspomaga kiełkowanie nasion i wzrost siewek w niskich temperaturach (już od 8˚C)
  • Gwarantuje lepsze wykorzystanie składników pokarmowych
  • Podnosi tolerancję na stres związany z niedoborem wody
  • W zgodzie z produkcją organiczną i wolną od pozostałości
  • Kompatybilny z wszystkimi zaprawami

Przeczytaj też:

7 listopada, 2024
Zadbaj o zboża – sukces zimowego przetrwania zaczyna się jesienią!
Tutaj treść artykułu Tutaj treść artykułu Arcton WG to produkt biologiczny stosowany nalistnie, przeznaczony do zbóż. Je...
Czytaj dalej
29 października, 2024
Dolistne dokarmianie zbóż i rzepaku
Zbilansowane nawożenie roślin niezbędnymi makro- i mikroelementami, dostosowanymi do ich potrzeb pokarmowych i nawozowyc...
Czytaj dalej
10 października, 2024
Żółta karłowatość jęczmienia
Żółta karłowatość jęczmienia (Barley Yellow Dwarf Virus) to choroba roślin, wywoływana przez wirusy, która występuje w j...
Czytaj dalej
1 października, 2024
Jesienne dokarmianie makro i mikroelementami decyduje o plonie
Plon rzepaku ozimego warunkowany jest już jesienią. Udany start to silny rozwój systemu korzeniowego, odpowiedniej średn...
Czytaj dalej
© Osadkowski-Cebulski 2024