Nasiona SM BARD zaprawione Rhizo Seeds

6 lutego, 2024

Rhizo Seeds zalecany jest do zaprawiania materiału siewnego kukurydzy, pszenicy jarej, jęczmienia jarego, soi, pszenicy ozimej oraz innych roślin polowych.

Mikrobiologiczny biostymulator naniesiony na materiał siewny natychmiast wchodzi w symbiozę z systemem korzeniowym kiełkującej siewki i stymuluje jej wzrost. Dzięki zwiększonej produkcji hormonów i enzymów rośnie liczba korzeni włośnikowych, dzięki czemu roślina zwiększa masę i siłę ssącą korzenia a w rezultacie lepiej wykorzystuje wodę i składniki pokarmowe zawarte w glebie.

Rhizo Seeds działa już w 8˚C i podnosi tolerancję nasion i kiełkujących siewek na niskie temperatury gleby. W polskich warunkach glebowo klimatycznych z małą zawartością próchnicy i powtarzającymi się okresami suszy jest polisą dla rośliny na trudne czasy i gwarantuje wyższy plon.

Korzyści

  • Naturalna bakteria glebowa zamknięta w cyście
  • Stymuluje rozwój systemu korzeniowego
  • Wspomaga kiełkowanie nasion i wzrost siewek w niskich temperaturach (już od 8˚C)
  • Gwarantuje lepsze wykorzystanie składników pokarmowych
  • Podnosi tolerancję na stres związany z niedoborem wody
  • W zgodzie z produkcją organiczną i wolną od pozostałości
  • Kompatybilny z wszystkimi zaprawami

Przeczytaj też:

15 lipca, 2025
Stonka ziemniaczana
Stonka ziemniaczana (łac. Leptinotarsa decemlineata) jest jednym z najgroźniejszych szkodników ziemniaków, odpowiedzialn...
Czytaj dalej
7 lipca, 2025
Chwościk buraka – największe zagrożenie dla buraka cukrowego. Jak skutecznie się bronić?
Chwościk buraka to jedna z najgroźniejszych chorób zagrażających uprawom buraka cukrowego, powodująca znaczne straty plo...
Czytaj dalej
5 czerwca, 2025
Zabieg T3 w pszenicy ozimej – dlaczego warto i jak go prawidłowo wykonać?
Ochrona fungicydowa zbóż ozimych to jeden z kluczowych elementów skutecznej agrotechniki. W cyklu zabiegów najwięcej mów...
Czytaj dalej
3 czerwca, 2025
Nawożenie dolistne i biostymulacja kukurydzy
Odpowiednio zaplanowane nawożenie to jeden z kluczowych czynników decydujących o wysokości i jakości plonu kukurydzy. Ch...
Czytaj dalej
© Osadkowski-Cebulski 2024